Vys

Felsefe-Mitoloji-İnanç-Tarih-Parapsikoloji-Komplo teorileri

02 Temmuz 2010, 13:21
Tartışma alanımızda bu tür konular görmemek üzdü beni açıkcası , bu tür konular üzerinde herhangi bir fikri olan varsa bu başlık altında tartışmaktan zevk duyarım . Felsefe , Mitoloji , Parapsikoloji , Tarih , Destanlar gibi ana başlıklardan konular olabilir .
Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

NICOMEDIA

Ynt: Felsefe-Mitoloji-İnanç-Tarih-Parapsikoloji-Komplo teorileri

02 Temmuz 2010, 13:37
Son İsaril olaylarından sonra Türk halkının çoğunun sempatisini kazanan Yahudi düşmanlığı ile bilenen kiminin Müslüman dediği kiminin Polonyalı bir Yahudi dediği dünyaca ünlü diktatör Adolf Hitler bence çok uygun bir tartışma konusu olabilir

Vys

02 Temmuz 2010, 13:42
Güzel konu , ama çok fazla başlık olabilir hangisine ilk gireceğimi kestiremedim.
1. Yapılan katliam sadece özürlü ve işe yaramaz yahudilere yapıldı, israilin kurulması için bir sebep diye bir teori var . Yani hitlerin yahudiler için çalıştığı söylentisi tabanlı bir görüş.
2. Hitler nasıl oldu da o kadar çabuk yükseldi bu bir muamma , bazı teorilere göre hitlerin kara büyü ile uğraştığı şeytan ile anlaşma yaptığı söylenir . Biraz uçuk kaçık bir teori gibi gelebilir fakat bazı anı ve belgeler bu yönde şüphe tutuyor , örnekler de verebilirim talep olursa.
3. Hitler neden yenildi ? Biraz aç gözlülüğünün ve hırsının kurbanı oldu sanırım, eğer 1 kış beklemiş olsa dünya düzeni çok farklı olabilirdi. Kış ortasında stalingrad takıntısı ve sevdası yüzünden rusya da ilerlemesi bence hata idi. Moskovadan top sesleri duyulacak düzeyde ilerlemiş eğer 1 kış bekleyip ilerlese imiş bence kazanma ihtimali vardı savaşı.

- Sanırım daha fazla başlıkta çıkar uçsuz bucaksız bir konu ve hala tam olarak kesin birşey yok, sanırım bir tek kendisi biliyordur gerçeği
Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

NICOMEDIA

02 Temmuz 2010, 13:56
Bana göre Hitlerin bukadar çabuk yükselmesinin tek sebebi ekonomi Almanyanın 1.Dünya savaşından sonraki durumundan istifade etti. Nekadar yoksul ve orta düzeyde insan varsa hepsini faşit görüşü ile yanına çekti birçok vaatlerde bulundu ve böylece Almanyanın başına geçmiş oldu.
Yenilgi konusunda ise katılıyorum Kızıl orduya fazla yanaştı Avrupda işi kolaydı ama bu gidişi ile zaten biryerde duvara çarpacaktı buda Kızıl ordu oldu

Vys

02 Temmuz 2010, 14:01
Aynı anda birçok yerde savaşması sebep oldu , kızıl ordunun o zamanki gücünü açıkcası pek bilmiyorum , fakat her ceptede askeri vardı ve savaşıyordu . 4 bir yana değilde tek bir yöne gitseydi daha mantıklı olurdu , tabi o zamanın şartları ne gerektiriyordu bilemeyiz , fakat rusyayı yaza bırakmamak en büyük hatası oldu . Hitlerin ses büyüsü yani kitleleri etkileme konusunda bilgisi olduğu da söyleniyor.Bilindiği üzere çok da tipsiz birisiydi , İtalya büyükelçisinin karısının bir mektubu vardı bu konu ile ilgili . Hitlerden doğal olarak nefret ediyordu İtalya büyük elçisinin karısı ve bir davette karşılaşıyor , baktığında etrafında kadınlar var ve konuşuyor bunlarla , yine öfke ve sinir duyuyor tabi , daha sonra nezaketen yanına gitmek durumunda kalıyor , kendi söylemi ile elini sıkıp konuştuğu anda Hitler'e aşık oluyor. Bu da ilginç bir anı'dır.
Not:Bu olay İtalya büyük elçisinin karısının kendi mektubundan alınmıştır.
Sitemizden tam anlamıyla faydalanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.